Over ons

Ik ben Maria Janssen, ik werk met veel plezier als praktijkondersteuner GGZ in een grote huisartsenpraktijk.

Na mijn opleiding B-Verpleegkundige heb ik jarenlang gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg. In 1999 maakte ik de overstap naar diagnostisch medewerker en gedragstherapeutisch werker (VGCt) in een algemeen ziekenhuis op de afdeling Medische Psychologie. Vervolgens ben ik in 2016 begonnen als praktijkondersteuner GGZ.

Tijdens de opleiding poh-ggz maakte ik kennis met het therapeutisch werken met poppetjes. Mijn interesse in en kennis van systemisch werken en visualiseren met behulp van poppetjes kan ik inmiddels breed inzetten in de huisartsenpraktijk.

Omdat ik zelf moeite had met het vinden van mooie en bruikbare materialen, ben ik begonnen met het maken van schadetekens die voldeden aan mijn eigen eisen.

In 2019 ben ik gestart met het aanbieden van materialen via een kleine webshop. Deze webshop is inmiddels flink gegroeid. Het blijft een uitdaging en vooral erg leuk en ontspannend om te zoeken naar nieuwe materialen die kunnen helpen bij het visualiseren van uiteenlopende problematiek. Poppetjes en andere attributen zijn voor veel hulpverleners onmisbaar geworden. Ik haal veel voldoening uit de positieve reacties die ik krijg van mensen die mijn materialen gebruiken.

Werkenmetpoppetjes biedt een groot assortiment aan materialen, Playmobil poppetjes, Duplo poppetjes  en andere attributen. Hiermee kan een treffend beeld neergezet worden bij systeemtherapie en familie opstellingen. Problemen en levensvragen kunnen niet los gezien kunnen worden van wat generaties lang is doorgegeven en ontvangen. De contextuele benadering van mensen geeft de verbondenheid binnen relaties weer.

"Een Taal Erbij" is een krachtige methodiek die ontwikkeld is door Marleen Diekmann. Door de mensen en hun relaties zichtbaar op tafel te zetten, komt er ordening en overzicht. Cliënten komen gemakkelijker bij hun verborgen emoties, omdat visuele prikkels anders worden verwerkt dan verbale prikkels. Deze manier van "praten" is voor minder-talige volwassenen, pubers en kinderen toegankelijk en laagdrempelig. Het is een andere manier om hun verhaal te kunnen vertellen en inzicht te kunnen geven en krijgen in wat er leeft en speelt binnen hun systeem. Werkenmetpoppetjes probeert met beeldtaalmateriaal het systemisch werken te ondersteunen.

Als je benieuwd bent naar ervaringen van anderen met werkenmetpoppetjes, ik ben trots op de reviews die op Trustpilot worden gegeven.

Ik ben met veel plezier sponsor geworden van Stichting Good Bears Nederland. Deze stichting schenkt troostberen aan kinderen nadat ze iets naars hebben meegemaakt

Winkelwagen
Scroll naar boven